Vanavond is er een raadsvergadering. Deze vergadering is live te volgen.

Ga naar de live uitzending

Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap 20 maart 2019

Op woensdag 20 maart 2019 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van Provinciale Staten van Zuid-Holland en de leden van het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap van Rijnland.

Afhankelijk van uw nationaliteit kan het zijn dat u alleen een oproep ontvangt voor de Waterschapsverkiezing. Bent u voor beide verkiezingen kiesgerechtigd dan ontvangt u 2 stempassen.

Veel gezochte onderwerpen

Provinciale Statenverkiezing

In de gemeente Noordwijk stemmen we op de leden van de Provinciale Staten van Zuid-Holland. De Provinciale Staten zijn de schakel tussen het Rijk en de gemeente. Zij zijn het dagelijks bestuur van de provincie en zorgen ervoor dat alles goed geregeld is.

Om te mogen stemmen voor de Provinciale Staten moeten inwoners van Noordwijk op de dag van de kandidaatstelling 4 februari 2019:

  • De Nederlandse nationaliteit hebben;
  • Op de dag van stemming 18 jaar of ouder zijn.

 Aanvullende informatie:

Waterschapsverkiezingen

Inwoners van de gemeente Noordwijk kunnen stemmen voor het hoogheemraadschap van Rijnland. Door te stemmen bepaalt u mee hoe het waterschap uw belastinggeld besteedt. U heeft dus invloed op de keuzes die het bestuur maakt voor waterbeheer in uw omgeving.

Om te mogen stemmen voor de Waterschapsverkiezingen moeten inwoners van Noordwijk op de dag van de kandidaatstelling 4 februari 2019:

  • De Nederlandse nationaliteit hebben of in het bezit zijn van een EU-nationaliteit of in het bezit van een geldige verblijfsvergunning;
  • Op de dag van stemming 18 jaar of ouder zijn.

 Aanvulende informatie:

 

Uitgelicht