Afvalinzameling, frituur- en oliebollenvet

Wilt u frituur- en oliebollenvet goed verwijderen? Gebruik dan de oude verpakking of neem een oud melkpak of eventueel een fles. Zorg in ieder geval dat de verpakking afgesloten wordt.

Nadrukkelijk wordt verzocht frituur- en oliebollenvet niet door het toilet of gootsteen te spoelen. Het is namelijk zeer slecht voor het riool en veroorzaakt verstoppingen. Zowel vast als vloeibaar vet gaat namelijk klonteren en stollen als het in het rioolwater terecht komt. Daarnaast raakt de waterzuiveringsinstallatie in uw woongebied overbelast. Afgezien van de belasting voor het milieu kost de verwijdering van de vetresten en het ontvetten van de waterzuiveringsinstallatie miljoenen euro’s per jaar.

Tip: Klein restje vet in de pan? Veeg het weg met keukenrol en doe het bij uw restafval!

Inwoners van de woonplaats Noordwijk kunnen het vet inleveren bij Gemeenschappelijke Milieustraat Katwijk-Noordwijk te Katwijk. Ook kan vet worden ingeleverd bij het filiaal van Afval Loont.

Inwoners van de woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk kunnen vet het naar het KCA-depot op de milieustraat te Noordwijkerhout brengen of aanbieden bij de KCA-wagen.

Afval loont

Adresgegevens

Stakman Bossestraat 65

info@afvalloont.nl

https://www.afvalloont.nl/noordwijk/

Milieustraat Katwijk

<p> </p>
<p> </p>

Adresgegevens

Taanderstraat 1

2222 BG Katwijk

Telefoon: (071) 36 60 000 Klantcontactcentrum

gemeente@noordwijk.nl

Milieustraat Noordwijkerhout

Adresgegevens

Walserij 11

2211 SJ Noordwijkerhout

Telefoon: (0297) 38 17 17

pi@meerlanden.nl

https://www.meerlanden.nl/mijn-gemeente/milieustraat?sg=noordwijkerhout