Ramp of crisis

We willen in een veilige omgeving wonen. Toch gaat er wel eens iets mis. Het kan zijn dat de stroom langere tijd uitvalt, er geen water uit de kraan komt of een grieppandemie uitbreekt. Tijdens een ramp of crisis weet u niet altijd wat te doen. Daarom is het goed om u hierop voor te bereiden.

De sirene gaat, wat nu?

  • Ga naar binnen.
  • Sluit ramen en deuren.
  • Luister naar de rampenzender, kijk op deze website of de website hollandsmiddenveilig.nl van Veiligheidsregio Hollands Midden.

Kijk ook voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

NL-Alert: direct info bij noodsituatie

Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Kijk voor meer informatie op de website van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Website hollandsmiddenveilig.nl

In tijden van incidenten of crisis gebruikt de Veiligheidsregio Hollands Midden de website hollandsmiddenveilig.nl om u te informeren. U kunt deze website raadplegen voor informatie over de stand van zaken.

Omroep West als calamiteitenzender

Als de sirene gaat, in geval van een (dreigende) calamiteit of noodsituatie, krijgt de regionale zender de rol van officiële calamiteitenzender. TV West en Radio West (89.3 FM of via de kabel op 97.4 FM) zijn de officiële calamiteitenzenders van de regio Hollands Midden. Tijdens een (dreigende) calamiteit kan de overheid u via deze zenders informeren over de ontstane situatie en eventuele instructies over wat u het beste kunt doen. Kijk voor meer informatie op de website van Omroepwest.

Bereid u voor op mogelijke risico’s

Bereid u voor op mogelijke risico’s zoals uitval van gas, water en stroom, extreem weer, gevaarlijke stoffen, natuurbranden en overstromingen. Kijk voor meer informatie op de website van Veiligheidsregio Hollands Midden: Wat kunt u doen?.

Volg tijdens een ramp of crisis in Noordwijk de sociale media van de gemeente: 

Gemeente Noordwijk

Adresgegevens

Toon op de kaart Voorstraat 42 
2201 HW Noordwijk

+31 (0)71 36 60 000

gemeente@noordwijk.nl